Zonnepanelen op je dak? Nog altijd interessant!

Zonnepanelen op je dak zijn in de eerste plaats een positieve investering in de toekomst. Door de afschaffing van de terugdraaiende teller ontstaat de indruk dat zonnepanelen financieel niet meer interessant zijn. Maar niets is minder waar!

Toon en Sofie besparen jaarlijks 370 euro dankzij zonnepanelen

Toon en Sofie hebben drie kinderen. Ze hebben een jaarverbruik van 3.500 kWh elektriciteit. Om dit verbruik te dekken, is een installatie van 10 zonnepanelen interessant. De prijs voor een degelijke installatie bedraagt 3.500 euro na aftrek van de Vlaamse premie.

Zonder zonnepanelen bedraagt de elektriciteitsfactuur voor dit gezin 910 euro per jaar. Met zonnepanelen zakt de rekening met 40% naar 540 euro. Een jaarlijkse besparing van 370 euro. Na 9 jaar zijn de zonnepanelen zo terugverdiend.

Thuisbatterijen zijn dankzij de huidige premie meestal ook rendabel. Thuisbatterijen betekenen een extra besparing op jouw energierekening bovenop je zonnepanelen.

Doe mee met Zonneregio Kempen!

Ook zonnepanelen op jouw dak? De Kempense burgercoöperatie Campina Energie organiseert Zonneregio Kempen: onafhankelijk deskundig advies op maat in combinatie met een gunstige prijs voor zonnepanelen.

Boek vrijblijvend een telefonische afspraak of online videogesprek. Geen internet? Je kan ons ook bereiken via 014 94 40 41.

Zonneregio Kempen organiseert online infoavonden over zonnepanelen, thuisbatterijen en eenvoudige manieren om je direct verbruik te verhogen.

  • donderdag 10 juni om 20 uur: Zonnepanelen plaatsen in 2021 – nog steeds interessant!
  • donderdag 8 juli om 20 uur: Hoe je eigen verbruik verhogen?
  • donderdag 5 augustus om 20 uur: Zonnepanelen plaatsen in 2021 – nog steeds interessant!

Schrijf je in voor de online infoavonden 

De infoavonden zijn gratis. Na inschrijving, ontvang je een link met praktische informatie.

Gepubliceerd op donderdag 03 juni 2021