Durf de sprong te maken - Word brandweervrijwilliger

Hulpverleningszone Taxandria gaat op zoek naar vrijwillige brandweermannen en -vrouwen om de brandweerpost van Baarle-Hertog en andere posten binnen de zone te versterken.

Altijd al gedroomd om bij de brandweer te werken? Maak de sprong!

Brandweerman of -vrouw zijn is een uitdagende, afwisselende maar ook veeleisende job. Als vrijwilliger stel je je beschikbaar voor je brandweerpost om zo een minimale uitruk te kunnen garanderen. Elke oproep is anders, gaande van brand, hulpverlening, redden van dieren tot ondersteuning op logistiek of technisch vlak bij een ongeval of andere incidenten. 

Ontdek hoe het is om bij de brandweer te zijn

Behaal je FGA

Vooraleer je aan de slag kan bij de brandweer moet je een Federaal Geschiktheidsattest (FGA) op zak hebben. De selecties bestaan uit 3 modules; een competentietest, een handvaardigheidstest en een fysieke geschiktheidsproef.

Je kan terecht op Campus Vesta om je FGA te halen. Schrijf je in op de FGA Alert en blijf automatisch op de hoogte van FGA-sessies en inschrijvingsdata.

De eerstvolgende FGA-sessies vinden plaats op :

  • 17 september (inschrijven vanaf 23 augustus)
  • 21 oktober (inschrijven vanaf vanaf 26 september)
  • 22 oktober (inschrijven vanaf 27 september) 

Het FGA-attest is voor onbepaalde duur geldig, met uitzondering van de lichamelijke geschiktheidsproeven (die zijn twee jaar geldig). Als je geschikt bent bevonden, krijg je jouw attest. Met dit attest op zak kun je dan solliciteren bij de brandweer. Solliciteren kan vanaf 1 september 2021 t.e.m. 31 oktober 2021 via de website van Hulpverleningszone Taxandria.

Meer info

Gepubliceerd op dinsdag 03 augustus 2021