Wel of geen vaccin? WAT WAT helpt jongeren zelf geïnformeerde keuze te maken

Uit verschillende peilingen blijkt dat er bij jongeren nog twijfels leven rond de vaccinatie tegen COVID-19. Jeugdinfoplatform WAT WAT lanceerde daarom “Ik ben daar”, een infocampagne met betrouwbare info over de coronavaccins. Zodat jongeren zelf een geïnformeerde keuze kunnen maken.

Op www.ikbendaar.be staan duidelijke en niet-sturende antwoorden op vragen als:

  • Hoe praat ik met anderen over het corona-vaccin?
  • Wat als ik geen vaccin wil?
  • Ik ben gevaccineerd. Mag ik nu weer alles doen?

Wie dat wil, kan zich op de website individueel of in groep inschrijven. Om zo te tonen dat ze meedoen aan het belangrijkste evenement van het jaar: het vaccin. Een grote teller toont hoeveel jongeren al gezegd hebben: "Ik ben daar". Dat is een uitspraak van jongeren om te bevestigen dat ze aanwezig zullen zijn op een evenement of feestje. "Kom jij naar die fuif? Ja man, ik ben daar."

Die teller is er om de groep van vaccinbereide jongeren te tonen. Anti-vaxbewegingen zijn sterk aanwezig op social media en laten van zich horen. Jongeren mogen door de luide minderheid niet het gevoel krijgen dat ze alleen staan. Het bezoek aan een vaccinatiecentrum is het belangrijkste evenement van het jaar en is noodzakelijk om het gewone leven weer op te pikken.

Gepubliceerd op donderdag 01 juli 2021