Voortaan één loket voor Vlaamse renovatie- en energiepremies

Mijn VerbouwPremie is het nieuwe online loket van de Vlaamse overheid voor de aanvraag van premies voor renovatie en energiebesparende investeringen.

Heb je plannen om je muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn je ramen  aan vervanging toe? Plaats je nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeer je  in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler?

Met één loket en een vereenvoudigde procedure is het nog makkelijker om premies te vinden en aan te vragen. 

  • Voor wie? Voor al wie investeert in een bestaande woning, bestaand appartement, appartementsgebouw of bedrijfspand. 
  • Voor wat? Er zijn premies in volgende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair.

Meer info en aanvragen: www.mijnverbouwpremie.be

Financier je verbouwing met Mijn VerbouwLening

Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie, kan je sinds 1 september ook de renteloze Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Deze lening kan aangevraagd worden voor wie in de laagste of middelste inkomensgroep van Mijn VerbouwPremie zit. Daarnaast komen ook private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor in aanmerking. 

Meer info: www.mijnverbouwlening.be

Gepubliceerd op dinsdag 22 november 2022