Verkeersmaatregelen om overlast rond vuurwerkverkoop te beperken (update 25.11)

De verkoop van vuurwerk zorgde begin oktober al voor extra drukte in Baarle. Daarom besloten de gemeenten Baarle-Hertog en Baarle-Nassau om verkeersmaatregelen in te voeren in de Kapelstraat en de Klokkenstraat.

Verkeerscirculatie

Er wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Kapelstraat en gedeeltelijk in de Klokkenstraat.

  • De werken aan het kruispunt Klokkenstraat - Oosteinde - Alphenseweg zijn afgerond. Het kruispunt is weer open. Het eenrichtingsverkeer in de Klokkenstraat wordt vanaf 25 november terug gedeeltelijk ingevoerd. Tussen Oosteinde en Klokkenstraat 21 blijft het tweerichtingsverkeer gelden. Zo kan het verkeer komende van de parkings in de Klokkenstraat via het Oosteinde wegrijden.
  • Door werken aan de gas- en waterleidingen is de Kapelstraat sinds 21 november afgesloten net voorbij het kruispunt met de Smederijstraat tot aan het kruispunt met de Visweg. De werken aan de leidingen zijn voorbereidende werken voor de herinrichting van de Kapelstraat. Deze werken in het laatste weggedeelte van de Kapelstraat zullen ongeveer drie weken duren. Lees meer over de herinrichting van de Kapelstraat

Parkeerverbod

Er geldt een parkeer- en stilstaanverbod in de Kapelstraat en in de Klokkenstraat:

  • in de Kapelstraat aan de linkerkant van de weg komende van de Molenstraat richting Smederijstraat (uitgezonderd in de afgebakende parkeervakken)
  • in de Klokkenstraat aan de zijde van de Belgische even huisnummers en aan de overzijde van huisnummer 9 tot aan het kruispunt met de Kapelstraat
  • in de Kapelstraat in één afgebakend parkeervak vóór Kapelstraat nr. 5 (elke zaterdag en zondag)

Toezicht

De Belgische politie en de Nederlandse BOA’s zien toe op de vuurwerkaankopen en het naleven van de verkeersmaatregelen.

Gepubliceerd op vrijdag 25 november 2022