Verbouwplannen? Vanaf juli alle premies onder één dak

Investeren in het energiezuiniger maken of het verbeteren van de kwaliteit van je woning loont, zeker met de huidige energieprijzen.

Huidige premies

Op dit moment kan je nog een beroep doen op de energiepremies van Fluvius voor energiebesparende maatregelen (dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, warmtepomp, warmtepompboiler en zonneboiler) en/of op de Vlaamse renovatiepremie voor wie een (grondige) renovatie doorvoert.

De energiepremies van Fluvius kunnen zowel door eigenaar-bewoners als door verhuurders worden aangevraagd en zijn niet-inkomensgebonden. De Vlaamse renovatiepremie kan enkel worden aangevraagd door eigenaar-bewoners en eigenaars die hun woning verhuren aan een sociaal verhuurkantoor.

Mijn Verbouwpremie

Vanaf 1 juli 2022 worden de energiepremies van Fluvius en de Vlaamse renovatiepremie geïntegreerd in een eengemaakte premie: Mijn Verbouwpremie. Dit moet het eenvoudiger maken om premies aan te vragen.

Overgangsmaatregelen

Mijn Verbouwpremie zal pas vanaf 1 oktober 2022 aangevraagd kunnen worden, via een digitaal loket. In de tussentijd gelden een aantal overgangsmaatregelen:

  • Tot en met 30 juni 2022 moet je de huidige Vlaamse renovatiepremie en/of de energiepremies van Fluvius nog apart aanvragen.
  • Tussen 1 juli en 30 september kan je de hogervermelde premies tijdelijk niet aanvragen.
  • Vanaf 1 oktober 2022 kan je MijnVerbouwPremie online aanvragen.

De geldigheid van de facturen wordt verlengd tot 27 maanden (2 jaar + 3 maanden) voor aanvragen tot en met 31 december 2022.

Premiezoeker

Benieuwd op welke premies je allemaal recht hebt? Ga dan zeker eens kijken op de website www.premiezoeker.be. Heb je vragen over ingrepen/verbouwingen die je hebt uitgevoerd of wenst uit te voeren, neem dan contact op met de gemeente.

Webinar

Wie meer wil weten over de nieuwe Mijn Verbouwpremie kan zich inschrijven voor een webinar, georganiseerd door Kempens Woonplatform en Energiehuis Kempen (IOK). Dit webinar vindt plaats op donderdag 12 mei om 19.30 uur. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Gepubliceerd op vrijdag 06 mei 2022