Vanaf 28 augustus wegen- en rioleringswerken Zondereigen (fase 3)

De wegen- en rioleringswerken in de dorpskern van Zondereigen (fase 3) starten op maandag 28 augustus. Het projectgebied fase 3 begint aan het waterzuiveringsstation (grens met Merksplas) en loopt tot aan het kapelletje. De werken duren vermoedelijk tot eind maart 2024. Deze derde fase is het sluitstuk van de herinrichting van de dorpskern van Zondereigen.

Heraanleg straat en omgeving

De riolering wordt vervangen door een gescheiden rioleringsstelsel. Het wegdek wordt volledig vernieuwd. Er komen nieuwe parkeervakken en voetpaden langs beide kanten van de weg. Een deel van de bomen blijft behouden. Op andere plaatsen langs de weg worden nieuwe bomen geplant en plantvakken aangelegd.

Nieuwe schoolomgeving

De nieuwe school en schoolomgeving liggen in het projectgebied. Er komen verkeersremmende maatregelen om de snelheid van het verkeer in de 30 km-zone rond de school te beperken. Zolang de werken duren, zal een tijdelijke toegang voor voetgangers en fietsers naar de nieuwe school gebruikt worden langs de Oude Baan.

Verkeersmaatregelen

De weg wordt volledig afgesloten tussen het waterzuiveringsstation en het kapelletje. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Weelde-Statie. Zondereigen fase 3 - omleiding.pdf235,5 Kb(pdf)

Aan de Oude Baan wordt ter hoogte van de tijdelijke toegang naar de nieuwe school vanaf 1 september een zone 30 ingericht.

Bekijk meer over de herinrichting van fase 3 van de dorpskern van Zondereigen en het ontwerp 

Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023