Schat online zelf in of een coronatest zinvol is en maak je eigen testcode aan

Heb je een testcode voor een coronatest nodig, testte je positief met een zelftest of heb je symptomen maar twijfel je nog om je te laten testen op het coronavirus? Via de online zelfevaluatietool (Self-Assessment test) kan je aan de hand van een eenvoudige vragenlijst zelf inschatten of je in aanmerking komt voor een test en meteen een testcode (CTP-code) aanvragen.

Vul de online vragenlijst in

De test vind je op mijngezondheid.belgie.be. Blijkt na het invullen van de vragenlijst dat je symptomen zouden kunnen wijzen op corona? Dan kan je met de code die je zelf online kan aanvragen gratis een test laten afnemen. Met deze code maak je een afspraak om bij een testcentrum of apotheek in de buurt langs te gaan. De ingevulde vragenlijst neem je (elektronisch) mee naar het testcentrum.

Naar het testcentrum in Weelde

Het testcentrum van Weelde vind je op Weelde Depot aan Geeneinde 54. Het testcentrum is geopend tijdens werkdagen van 16 uur tot 18 uur. Op zaterdag en zondag is het testcentrum gesloten! 
Bekijk hier alle testcentra

Een sneltest bij je apotheker

De test uitgevoerd in de apotheek is een snelle antigeentest die in ongeveer 15 minuten resultaat oplevert. Informeer vooraf bij je apotheek of je een afspraak moet maken. Bekijk bij welke apothekers je je kan laten testen op COVID.

Let op: een vragenlijst kan uiteraard een medisch onderzoek niet vervangen. Als je ernstige symptomen vertoont, tot een risicogroep behoort of jouw gezondheidstoestand snel achteruit gaat, neem dan altijd contact op met een arts. 

Je niet vaker dan 1x per 11 dagen gratis een testcode aanvragen via de zelfevaluatietool.
Gepubliceerd op dinsdag 09 november 2021