Recyclagepark (Milieustraat)

Een milieustraat of recyclagepark is een inzamelplaats voor afvalstoffen. De milieustraat in Baarle is een gezamenlijk project van de gemeenten Baarle-Hertog, Baarle-Nassau en Alphen-Chaam. De exploitatie is in handen van IOK Afvalbeheer.

Bekijk hier de tarieven die gelden in 2024

Betalen kan u met uw bankkaart of een knipkaart. Knipkaarten zijn te koop op het gemeentehuis.

* Kleinere hoeveelheden asbest kunnen inwoners van Baarle-Hertog gratis afleveren op het containerpark aan de Moerstraat op de grens van Beerse en Merksplas. Per gezin en per jaar is dit 200 kg hechtgebonden asbest (golfplaten, leien …). Heeft u meer dan 200 kg hechtgebonden asbest bij, dan betaalt u de tarieven van het containerpark Beerse/Merksplas. Uw elektronische identiteitskaart geldt als toegangsbewijs. Asbest moet voortaan verpakt worden aangeleverd in transparante, plastic folie. 

Toegang

Inwoners van Baarle-Hertog moeten hun elektronische identiteitskaart (eID) gebruiken voor de toegang tot de milieustraat. Het maakt niet uit of u een Belgische eID hebt of een identiteitskaart voor niet-Belgen (verblijfskaart). Beide kaarten hebben een chip waaruit blijkt dat u inwoner van Baarle-Hertog bent.

Inwoners die (nog) geen eID hebben, kunnen in uitzonderlijke gevallen een chipkaart krijgen van de gemeente Baarle-Hertog.