Bestuur   Organisatie & Diensten   Officiële Berichten   Leven & Welzijn   Jeugd & Onderwijs  
 Cultuur & Vrije Tijd   Bouwen & Wonen   Werken & Ondernemen   Afval & Milieu   Verkeer & Veiligheid  
 Toerisme   Tourism (ENG)   Baarle-Nassau.nl  

Ga één pagina terug Ga terug naar de homepagina
Website gemeente Baarle-Hertog
 stratenplan (nieuw venster)  bedrijvengids (nieuw venster)  sitemap  zoek  nieuws  activiteiten  e-loket  meldingskaart  contact
Gemeenten nemen opnieuw maatregelen om overlast rond vuurwerkverkoop in te perken
De gemeenten nemen opnieuw maatregelen in overleg met de buurt, de politie en de vuurwerkhandelaars om de overlast rond de vuurwerkverkoop in de Kapelstraat en de Klokkenstraat zoveel mogelijk in te perken. Alle maatregelen gelden tot en met 31 december 2019. 
Gemeenten nemen opnieuw maatregelen om overlast rond vuurwerkverkoop in te perken

Parkeerverbod in de Kapelstraat én de Klokkenstraat

Sinds 14 november 2019 geldt er een parkeer- en stilstaanverbod in de Kapelstraat (vanaf het kruispunt met de Klokkenstraat) en aan de oostelijke zijde van de Klokkenstraat.

Gedeeltelijk invoeren van eenrichtingsverkeer in de Kapelstraat en de Klokkenstraat

Tijdens de weekends van vrijdag 6 tot maandag 9 en van vrijdag 13 tot maandag 16 december

Vanaf vrijdag 6 december wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd tijdens de weekends in de Kapelstraat en gedeeltelijk in de Klokkenstraat. Tussen Oosteinde en Klokkenstraat 21 (ter hoogte van de in- en uitrit van het parkeerterrein) blijft het tweerichtingsverkeer gelden. Zo kan het verkeer komende van de parkings in de Klokkenstraat via het Oosteinde wegrijden.

Vanaf vrijdag 20  tot en met dinsdag 31 december

Vanaf vrijdag 20 december tot en met 31 december wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen week en weekends. De verkeerssituatie in de Klokkenstraat blijft hetzelfde als in de twee eerste weekends van december, weliswaar dan ook op weekdagen. In de Kapelstraat wordt permanent eenrichtingsverkeer ingesteld vanaf het kruispunt met de Molenstraat tot aan het tijdelijke parkeerterrein verderop de Kapelstraat. Vanaf dit parkeerterrein tot aan de rotonde met de Nijhovenring kan het verkeer in twee richtingen blijven rijden. Zo hoeven klanten van de vuurwerkwinkels niet meer door het centrum te rijden. 

Politie en seingevers / verkeersregelaars

Met de politie zijn goede afspraken gemaakt over de politie-inzet in de Kapelstraat en de Klokkenstraat. De laatste weken van het jaar wordt het aantal politieagenten op straat opgedreven. Daarnaast zet de gemeente Baarle-Nassau ook buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) in. De vuurwerkhandelaars zetten zelf seingevers / verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden. 

Download
Overzichtskaart eenrichtingsverkeer Kapelstraat en Klokkenstraat (nieuw venster)
Publicatiedatum van dit bericht: 5-12-2019

gemeente Baarle-Hertog
Parallelweg 1 - 2387 Baarle-Hertog
tel. +32 (0) 14 698070
Privacy
© Baarle - LCP nv (nieuw venster)
 
versie voor blinden en slechtzienden verlaten
BlindSurfer (nieuw venster)