Bestuur   Organisatie & Diensten   Officiële Berichten   Leven & Welzijn   Jeugd & Onderwijs  
 Cultuur & Vrije Tijd   Bouwen & Wonen   Werken & Ondernemen   Afval & Milieu   Verkeer & Veiligheid  
 Toerisme   Tourism (ENG)   Baarle-Nassau.nl  

Ga één pagina terug Ga terug naar de homepagina
Website gemeente Baarle-Hertog
 stratenplan (nieuw venster)  bedrijvengids (nieuw venster)  sitemap  zoek  nieuws  activiteiten  e-loket  meldingskaart  contact
Eerste enclavebord onthuld tijdens opening toeristisch seizoen Baarle
Op zondag 28 april werd het toeristisch seizoen Baarle-Hertog-Nassau op gang getrokken met een officiële opening. 
Eerste enclavebord onthuld tijdens opening toeristisch seizoen Baarle

Eerste enclavebord onthuld tijdens opening toeristisch seizoen Baarle
Schepen Erik Van der Vloet van Baarle-Hertog, wethouder Nico Sommen van Baarle-Nassau, voorzitter Willem van Gool van Toerisme Baarle-Hertog-Nassau en voorzitter Jac Haagen van Stichting Ondernemend Baarle onthulden het allereerste enclavebord aan de Singel. Het glas werd geheven op het enorme belang van de toeristische sector voor Baarle en het voornemen om nog meer samen te werken. 

Met een reeks van infoborden bij diverse Belgische en Nederlandse enclaves brengen de gemeenten de enclaves in beeld. Toeristen komen aan de weet hoe deze enclaves eruit zien, hoe gek de grenzen ervan dwars door het landschap, panden en straten heen snijden en welke leuke anekdotes of geheimen ze dragen. In een volgende fase van het project zullen toeristen vanuit de app VisitBaarle (nieuw venster) een wandeling of fietsroute langs de Baarlese enclaves kunnen uitstippelen.

De  gemeenten Baarle-Hertog en Baarle-Nassau tellen samen 30 enclaves. Dit unieke enclavegegeven is het toeristisch handelsmerk van beide Baarles. 

Schepen Van der Vloet: “Flirten met de grens, dat kan alleen in Baarle-Hertog-Nassau. Met onze nieuwe enclaveborden nemen we toeristen op sleeptouw in ons uniek enclaveverhaal en komt deze tot de verbeelding sprekende tweelandenpuzzel tot leven.”
Publicatiedatum van dit bericht: 29-04-2019

gemeente Baarle-Hertog
Parallelweg 1 - 2387 Baarle-Hertog
tel. +32 (0) 14 698070
Privacy
© Baarle - LCP nv (nieuw venster)
 
versie voor blinden en slechtzienden verlaten
BlindSurfer (nieuw venster)