Hulp bij het invullen van de belastingaangifte

Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? De Federale Overheidsdienst Financiën (FOD) Financiën houdt op dinsdag 14 juni een zitdag voor het indienen van de belastingaangifte in het Cultuurcentrum Baarle .

Maak een afspraak voor de zitdag op 14 juni

Een afspraak maken is verplicht, er is geen vrije inloop meer zoals vroeger. Bel voor een afspraak naar de dienst burgerzaken van de gemeente Baarle-Hertog, tel. (014) 69 80 70. Afspraken worden ingepland op 14 juni op verschillende tijdsloten tussen 9 en 12 uur. Een afspraak duurt slechts 12 minuten. Als de voormiddag volzet is, worden er tijdsloten opengesteld in de namiddag. De dienstverlening is gratis. Maak één afspraak per aangifte.

Wat mag je niet vergeten?

  • Breng je identiteitskaart en alle relevante documenten mee om de belastingbrief correct in te vullen.
  • Kom je langs voor een aangifte van een ander persoon (bv. familielid)? Dan heb je een volmacht nodig.

Telefonische hulp 

De medewerkers van de belastingen kunnen je ook telefonisch helpen bij het indienen van je belastingaangifte. Kreeg je vorig jaar al telefonische hulp bij het invullen van je belastingaangifte? Als je telefoonnummer gekend is, kreeg je normaal gezien al een telefoontje van een medewerker van de belastingdienst om een afspraak te maken. Zoniet, kan je zelf een afspraak maken.

  • Wil je telefonisch samen met een medewerker van de belastingen je aangifte laten invullen? Maak een afspraak via (02) 575 56 66.
  • Heb je een vraag over je voorstel van vereenvoudigde aangifte?  Bel naar (02) 575 44 50.

Herbekijk de workshop Tax-on-web

De bibliotheek organiseerde op 4 mei een workshop Tax-on-web in de bib van Baarle. De workshop werd live gestreamd via YouTube en opgenomen. Je krijgt uitleg en tips om je belastingaangifte zelf online in te dienen.

Je kan de workshop hieronder herbekijken: 

Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2022