Vraag je gratis twaalfrittenkaart van de NMBS aan

Spoorwegmaatschappij NMBS heeft de website Hello Belgium gelanceerd waarop je de aangekondigde treinkaart met twaalf gratis ritten kan aanvragen. Met de kaart zal je vanaf 5 oktober en gedurende zes maanden twee trajecten kunnen afleggen per maand.

Vraag je kaart uiterlijk 30 september aan

De treinkaart aanvragen kan tot en met 30 september met je rijksregisternummer via het formulier op de website hello-belgium.be. De kaart is geldig voor elke reis met NMBS-treinen tussen twee Belgische stations.

Alle inwoners van België ouder dan 12 jaar kunnen de gratis Railpass aanvragen. Kinderen jonger dan 12 jaar reizen sowieso al gratis als ze begeleid worden. Ook voor kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021, moet de aanvraag voor de gratis ritten tijdens de maand september gebeuren.

Wie geen toegang heeft tot internet of het online formulier, kan terecht op het telefoonnummer 02 300 15 15. De NMBS wijst erop dat de treinkaart niet kan worden aangevraagd of afgehaald in het station. 

Te gebruiken vanaf 5 oktober

De treinkaart is gedurende 6 maanden geldig. Ze kan gebruikt worden vanaf maandag 5 oktober 2020 tot woensdag 31 maart 2021. Er staat een maximum van 2 ritten per maand op, ofwel één heen-en-terugreis. Reizen kan tijdens de week vanaf 9 uur en op om het even welk tijdstip tijdens het weekend. De treinkaart staat op naam, je kan hem dus niet doorgeven of doorverkopen. Bij controle moet je jouw Railpass samen met je identiteitskaart aan de treinbegeleider tonen.

 

Gepubliceerd op maandag 07 september 2020