Gemeente Baarle-Hertog schenkt 1 € per inwoner aan slachtoffers overstromingen

Het gemeentebestuur van Baarle-Hertog gaat 1 euro per inwoner storten aan het Rode Kruis, ten voordele van de slachtoffers van de overstromingen. Op die manier wil de gemeente namens alle inwoners van Baarle-Hertog steun bieden. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen bekendgemaakt op 20 juli, de nationale dag van rouw.

"Het heeft weinig zin om op dit moment allerlei privé-initiatieven te ondernemen en met eigen wagens naar het getroffen gebied te rijden. Dit kan de reddingsacties van de hulpdiensten in gevaar brengen. Bovendien zijn vele wegen moeilijk berijdbaar. Het Rode Kruis brengt momenteel alle noden in de getroffen gebieden in kaart en coördineert de noodhulp. Wij hebben daarom beslist om het Rode Kruis financiële steun te geven", legt burgemeester Frans De Bont uit.

Hoe kan je helpen?

De beste manier om de getroffenen vooruit te helpen is een financiële gift. Je kan je ook kandidaat stellen als helpende hand.

Hoe kan je financieel een bijdrage leveren?

  • Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kan je je gift storten. (BIC: BPOTBEB1)
  • Voor een giftbedrag vanaf 40 euro op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest. Hiermee is het giftbedrag voor 45% fiscaal aftrekbaar.

Als vrijwilliger meewerken

Wie zelf mee willen helpen met de taken die de volgende dagen en weken zullen moeten uitgevoerd worden (opkuis, puin ruimen, enz.), kan zich aanmelden via het crisisvrijwilligersplatform van Rode Kruis-Vlaanderen. Via dat platform zal je op de hoogte gehouden worden van taken die zich aandienen.

Meer informatie vind je op https://www.rodekruis.be/helpenhelpt/.

Gepubliceerd op dinsdag 20 juli 2021