Gemeente Baarle-Hertog geeft 17.714 € bijkomende coronasteun aan verenigingen

Niet alleen de bedrijven worden getroffen door de coronacrisis, ook de verenigingen hebben het moeilijk. Veel activiteiten werden afgelast of konden maar in een beperkte vorm doorgaan. Hierdoor was er inkomstenverlies, maar leden haakten soms ook af.

De gemeenteraad van Baarle-Hertog besloot in december om de lokale jeugd-, cultuur- en sportverenigingen, naast de gewone werkingssubsidie, een bijkomende financiële ondersteuning van 17.714 € in totaal te geven. Deze steun moet het rijke verenigingsleven terug zuurstof geven en de negatieve financiële gevolgen van de coronapandemie compenseren.

Voor verenigingen die erg zwaar getroffen worden en dreigen kopje onder te gaan is er nog bijkomende noodsteun mogelijk. Situeert jouw noodlijdende vereniging zich in de cultuur-, sport- of jeugdsector? Ontplooit ze bovendien een substantiële werking in de gemeente Baarle-Hertog?

Neem dan contact op met de gemeente Baarle-Hertog, mail ons een recent financieel verslag en een motivering. We bekijken dan welke steun mogelijk is. Nog vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 014 69 80 70.

Gepubliceerd op maandag 01 februari 2021