Ontdek waarom onze Enclavebelevingsroute genomineerd is als wandeling van het jaar

Wandelen is populairder dan ooit, trek erop uit en leer wat bij over de enclaves in Baarle. Onze nieuwe Enclavebelevingsroute dingt mee naar de titel “Wandeling van het jaar” van de provincie Antwerpen! Breng je stem uit

Enclaves in beeld

Tijdens deze wandeling in en om het centrum ga je tientallen keren van de ene enclave naar de andere. Twaalf infoborden vertellen je onderweg meer over onze unieke situatie. Kom aan de weet hoe de enclaves eruit zien, hoe gek de grenzen ervan dwars door het landschap, panden en straten heen snijden en welke leuke anekdotes of geheimen ze dragen.

De wandeling is het resultaat van het project Enclaves in beeld. Het idee om voor elke enclave een infobord te plaatsen komt van Stichting Ondernemend Baarle. De beide gemeenten, Toerisme Baarle en heemkundekring Amalia Van Solms hebben mee hun schouders onder het project gezet.

Schepen van toerisme Jeroen Van Den Bogaert, zelf een fervent wandelaar, is heel blij met de nominatie: “Dankzij de samenwerking met de verschillende partners zijn we tot zo’n mooie wandeling gekomen.”

Herontdek Baarle met een toeristische bril

Vertrekken doe je aan het bezoekerscentrum van Toerisme Baarle, op de Singel in het hartje van Baarle. De wandeling gaat over verharde wegen en loopt grotendeels door het centrum van Baarle.

De route is 7 km lang en te verlengen met een extra lus van 3,5 km langs het groene Boschoven ten noorden van het dorp. Langs de route kom je regelmatig een bank tegen om even uit te rusten.

Hou rekening met de coronaregels in beide landen, de wandeling gaat zowel over Belgisch als over Nederlands grondgebied. 

Download de route met een uitgebreide trajectbeschrijving

Gepubliceerd op vrijdag 02 april 2021