Bestuur   Organisatie & Diensten   Officiële Berichten   Leven & Welzijn   Jeugd & Onderwijs  
 Cultuur & Vrije Tijd   Bouwen & Wonen   Werken & Ondernemen   Afval & Milieu   Verkeer & Veiligheid  
 Toerisme   Tourism (ENG)   Baarle-Nassau.nl  

Ga één pagina terug Ga terug naar de homepagina
Website gemeente Baarle-Hertog
 stratenplan (nieuw venster)  bedrijvengids (nieuw venster)  sitemap  zoek  nieuws  activiteiten  e-loket  meldingskaart  contact

Toerisme Baarle-Nassau-Hertog

 
Raadpleeg de openingsuren en de contactgegevens van Toerisme Baarle-Hertog-Nassau (nieuw venster)
Direct naar de website van Toerisme Baarle-Hertog-Nassau
(nieuw venster)

Baarle is de meest unieke gemeente in België, Nederland, Europa, ja zelfs de hele wereld. Het Belgische Baarle-Hertog en het Nederlandse Baarle-Nassau tellen samen 30 enclaves, als puzzelstukjes her en der verspreid over het grondgebied van beide gemeenten. Baarle-Hertog telt 22 Belgische enclaves in Nederland, Baarle-Nassau is dan weer goed voor 8 (sub-)enclaves. 

De grens loopt kris kras door het dorp. En dat zie je ook: in het dorpscentrum is de grens in het straatbeeld weergegeven. In Baarle is het eigenlijk heel gewoon om het bed te delen én toch in een ander land te slapen. Hoe bijzonder of uniek dit ook moge klinken, in Baarle is jongleren met de grens alledaagse kost! 

Het pittoreske centrum van Baarle (nieuw venster) lokt iedere zondag tienduizenden toeristen. Zij komen gezellig fun-shoppen, gaan op zoek naar snuisterijen, pikken een terrasje mee of kuieren gewoon wat rond in het sfeervolle dorpscentrum. Wie het centrum verlaat, vindt al snel de rust en de fraaie natuur van het prachtige buitengebied. Genieten van een wandeling door het grensoverschrijdende natuurgebied rondom 't Merkske (nieuw venster) of fietsen langs het Bels Lijntje (voormalige spoorverbinding tussen Turnhout en Tilburg en uitgegroeid tot één van de toeristische toppers van de streek): het spreekt menig toerist tot de verbeelding. Ook een langer verblijf in Baarle behoort tot de mogelijkheden dankzij het ruime en gevarieerde aanbod van B&B's, hotels en campings.

 Ons aanbod
30 enclaves
Belgische kerk
Bels Lijntje
Bernarduskapel
de pomp(en)
grenspaal
heemhuis
Hollandse kerk
huis met twee huisnummers
Sint Salvatorkapel
 

Praktisch

Singel 1
5111 CC Baarle-Nassau
(0031) (0)13 507 99 21
mail ons
 

Nieuws

Winterse Bierwandelingen in Baarle, Hoogstraten en Merksplas
 

gemeente Baarle-Hertog
Parallelweg 1 - 2387 Baarle-Hertog
tel. +32 (0) 14 698070
Privacy
© Baarle - LCP nv (nieuw venster)
 
versie voor blinden en slechtzienden verlaten
BlindSurfer (nieuw venster)