Bibliotheek heropent op vrijdag 7 juni

Op vrijdag 7 juni gaat de bibliotheek weer open volgens de normale openingsuren. Het Theekaway-punt kan op donderdag 6 juni voor de laatste keer gebruikt worden om gereserveerde boeken op te halen.

Renovatiewerkzaamheden

De afgelopen drie maanden werd hard gewerkt om de bibliotheek weer veilig en toegankelijk te maken. De hele collectie werd tijdelijk opgeslagen. Daarna werden de plafonds hersteld en het vrijgekomen stof en puin werd in verschillende fases verwijderd. Dankzij de inspanningen van ons bibliotheekpersoneel en de vele vrijwilligers, is de collectie van zo’n 25.000 boeken weer netjes op zijn plek gezet.

Activiteiten hervatten weer

Alle activiteiten in de bibliotheek worden hervat. Elke laatste vrijdag van de maand wordt er van 10 tot 11 uur voorgelezen. Het Praatpunt vindt elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur plaats en ook de taalmaatjes gaan weer door. De spreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid en het Taalhuis zijn vanaf donderdag 13 juni van 14 tot 15 uur weer beschikbaar.

Raadpleeg de openingsuren

Aanleiding voor de sluiting van de bibliotheek was het instorten van een vals plafond elders in het cultuurcentrum Baarle.

Verborgen gebreken verscholen achter het vals plafond waren de oorzaak van het ingestorte plafond. Bevestigingspunten van een oud stucplafond waren stilaan losgekomen en gaven vervolgens meer druk op de omliggende bevestigingspunten. Dit werd een kettingreactie waardoor het plafond naar beneden kwam. 

Omdat hetzelfde type oude plafonds ook in andere delen van het gebouw aanwezig waren en het hier om verborgen gebreken gaat, zijn de plafonds allemaal nagekeken en is ervoor gekozen uit voorzorg die plafonds te verwijderen. Dit is gebeurd op enkele ruimtes na. Deze ruimtes worden daarom niet meer gebruikt. Activiteiten zijn in dat geval verplaatst naar andere ruimtes.

Bij de bibliotheek is zo het stucplafond onder het verlaagde plafond uit voorzorg verwijderd zodat de bibliotheek weer veilig gebruikt kan worden.

Gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2024