Bewegen op verwijzing

Bewegen Op Verwijzing (BOV) helpt mensen die onvoldoende bewegen of te veel stilzitten op weg naar een actiever en gezonder leven.

BOV-coach Ruben maakt een beweegplan op maat en motiveert je ook om dit beweegplan uit te voeren en vol te houden. Je beweegt dus niet samen met de coach.

Kom ik in aanmerking?

Je hebt een verwijsbrief van je (huis)arts nodig. Je komt in aanmerking voor een verwijsbrief als:

  • je minder dan 30 minuten per dag beweegt
  • je dagelijkse urenlang ononderbroken zit

Hoeveel kost een begeleiding?

TariefnormIndividuele begeleiding per kwartierGroepsbegeleiding per kwartier
Normaal tariefmaximaal 5 euro
tussenkomst overheid: 10 euro
maximaal 1 euro
tussenkomst overheid: 4 euro
Tarief met verhoogde
tegemoetkoming
maximaal 1 euro
tussenkomst overheid: 14 euro
maximaal 0,5 euro
tussenkomst overheid: 4,5 euro

Er zijn ziekenfondsen die het bedrag dat je zelf nog moet betalen voor de coaching volledig of gedeeltelijk terugbetalen. Hiervoor neem je best contact op met jouw ziekenfonds.

Puntensysteem

De coaching kan zowel individueel als in groep gebeuren, of een combinatie van beiden. Het BOV-systeem werkt met punten. Je hebt recht op 84 punten per kalenderjaar. Bij elke begeleiding gaan er punten af.

  • Voor een individuele begeleiding gaan er drie punten af per kwartier.
  • Voor een groepsbegeleiding gaat er één punt af per kwartier.

Als de jaarlijkse punten op zijn, stopt de tussenkomst van de Vlaamse overheid. Je kan dan wel nog naar jouw coach, maar dan betaal je het volledige tarief zelf.

Procedure

Als je een verwijsbrief van een huisarts hebt, kan je een afspraak maken bij een BOV-coach. Deze coach zal samen met jou een beweegplan maken. Dit beweegplan moet in de lijn van jouw persoonlijke interesses en mogelijkheden liggen.

De coach voor de inwoners van de gemeente Baarle-Hertog is Ruben Feyaerts. Bij de eerste afspraak met een BOV-coach neem je je verwijsbrief van de huisarts en een kleefbriefje van het ziekenfonds mee.