Baarle-Hertog, Merksplas en Ravels helpen ouders bij zoektocht naar kinderopvang via nieuw digitaal loket

Ouders die op zoek zijn naar opvang voor hun (toekomstige) baby of peuter kunnen voortaan terecht bij het gloednieuwe digitaal lokaal loket kinderopvang van Opvang.Vlaanderen. De gemeentebesturen van Baarle-Hertog, Merksplas en Ravels willen de zoektocht naar kinderopvang gemakkelijker maken voor ouders. Een digitaal systeem is hierbij een belangrijk hulpmiddel.

Voordelen digitaal loket

Het digitaal loket is terug te vinden via https://opvang.vlaanderen/ en via de websites van de drie gemeenten. Een kaart geeft alle kinderopvanginitiatieven in de gemeente en omgeving weer. Ouders vullen hun gegevens in en versturen hun aanvraag naar de verschillende opvanginitiatieven van hun keuze. Wanneer er een plekje vrij is, contacteren de kinderopvanginitiatieven de ouders en nodigen hen uit voor een kennismakingsgesprek.

Het digitale platform is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Via het platform hoef je maar één keer je gegevens in te vullen en kan je met een paar muisklikken een aanvraag indienen bij de opvanginitiatieven van jouw voorkeur in Baarle-Hertog, Merksplas of Ravels. Naar het digitaal loket van Baarle-Hertog

Noden kinderopvang in kaart

De tool is niet alleen gebruiksvriendelijk voor onze inwoners, ook de gemeenten hebben baat bij het digitale loket kinderopvang. Deze manier van werken biedt de lokale besturen de kans om de opvangvragen in kaart te brengen en ons beleid rond kinderopvang beter af te stemmen op de noden van ouders.

ILV Noorderkempen Werkt

Interlokale Vereniging (ILV) Noorderkempen Werkt, een samenwerkingsverband van de gemeenten Arendonk, Baarle-Hertog, Hoogstraten, Merksplas, Ravels en Rijkevorsel, organiseerde begin dit jaar een marktbevraging voor de keuze van een digitaal lokaal loket kinderopvang. De zes gemeenten kozen op basis van deze marktbevraging voor Cubitec, de ontwikkelaar van Opvang.Vlaanderen. Baarle-Hertog, Merksplas en Ravels lanceren hun digitaal loket kinderopvang net voor de zomer, terwijl de drie andere gemeenten in het najaar online zullen gaan.

Gepubliceerd op maandag 27 juni 2022