App Coronalert (update 2/2)

Coronalert, de Belgische app om coronabesmettingen te monitoren, helpt ons om elkaar te beschermen en de verspreiding van het virus te vertragen. Sinds begin 2021 werkt Coronalert samen met CoronaMelder, de coronavirus-app van Nederland, en nog 9 andere officiële contactdetectie-apps in Europa.

Snellere contactopsporing

Coronalert waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft. De voorwaarde is dat beide gebruikers de app hebben geïnstalleerd én Bluetooth hebben ingeschakeld. Je krijgt advies over welke actie je moet ondernemen om jezelf en anderen te beschermen. 

De app versterkt de contactopsporing door:

  • je sneller te waarschuwen als je een nauw contact hebt gehad, meteen na het doorgeven van een positief testresultaat aan Sciensano.
  • contactpersonen te waarschuwen die anders misschien vergeten worden.
  • contactopsporing mogelijk te maken voor wie elkaar niet persoonlijk kent.

Testresultaat op de app (optioneel)

Wanneer je je laat testen op COVID-19, kan je een referentiecode van je Coronalert-app meegeven zodat je automatisch een melding krijgt met je testresultaat. Belangrijk, je moet deze optie activeren voor de registratie en de afname van de test.

Werkt Coronalert ook in het buitenland?

Apps voor tracering en waarschuwing kunnen helpen om de besmettingsketen te doorbreken, zowel in eigen land als in het buitenland. Ze zijn een aanvulling op persoonlijk contactonderzoek en kunnen zo levens redden. De meeste EU-landen hebben al een nationale app die mensen vrijwillig kunnen installeren.

Elk nauw contact met een gebruiker van deze apps wordt geregistreerd, net zoals met andere Coronalert-gebruikers, ongeacht waar het contact plaatsvindt, in België of in het buitenland (op voorwaarde uiteraard dat beide gebruikers hun app en Bluetooth op het moment van het contact ingeschakeld hebben).

De volledige lijst van compatibele apps vind je op de website van de Europese Commissie.

Opgelet, het is niet mogelijk om het resultaat van een buitenlandse Covid-test in je Coronalert app te ontvangen! Je kiest daarom best de app van het land waar je woont, of het meest waarschijnlijk medische zorg zou opzoeken.

Download de Coronalert app!

De app is een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen COVID-19. Hoe meer mensen de app downloaden en gebruiken, hoe meer Coronalert zal helpen bij het opsporen van contacten. 

Download Coronalert in de App Store

Download Coronalert in Google Play

Risicostatus - Wat betekent het en wat moet ik doen?

Je privacy en gegevens zijn veilig

  • Je kiest er zelf voor of je de app gebruikt.
  • Er wordt nooit gevraagd naar je naam, leeftijd of adres.
  • Je kiest zelf of je anderen wilt waarschuwen of niet.
  • Je blijft anoniem – de andere gebruikers van de app weten niet wie je bent.

Meer info over de app en hoe die precies werkt lees je via www.coronalert.be 

 

 

Gepubliceerd op dinsdag 02 februari 2021