Baarle-Hertog maakt actieplan verkeersveiligheid op

Het gemeentebestuur van Baarle-Hertog heeft op dinsdag 3 mei het Save-Charter ondertekend. Hiermee werd het startschot gegeven van het traject Verkeersveilige Gemeente.

Coaching Verkeersveilige gemeente

De ondertekening was de afsluiter van een inspirerende startdag Verkeersveilige Gemeente in de gemeente Baarle-Hertog. Op het programma stond een verkeerswandeling in het dorp, een brainstorm over de prioritaire verkeersthema’s en een aanzet om te komen tot een strategisch actieplanverkeersveiligheid.

Save-charter

Het Save-charter is een initiatief van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Deze lotgenotenvereniging heeft als doel om families die een kind hebben verloren in het verkeer te ondersteunen. De acties van het Save-Charter, wat staat voor Samen Actief voor Veilig Verkeer, worden in de provincie Antwerpen opgenomen in een breder actieplan Verkeersveilige Gemeente.

“Het gemeentebestuur engageert zich om meer inspanningen te leveren om Baarle-Hertog verkeersveiliger en aangenamer te maken voor zwakke weggebruikers. Ons engagement sluit mooi aan bij het Gemeentelijk Mobiliteitsplan Baarle dat we samen met de gemeente Baarle-Nassau uitvoeren.” aldus Philip Loots, schepen van mobiliteit.

Marleen Hellemans, korpschef politie regio Turnhout: “Baarle-Hertog is de 136e gemeente die het Save-charter ondertekent en na Beerse, Kasterlee, Vosselaar, Oud-Turnhout en Lille de zesde gemeente uit onze politiezone.”

Het traject Verkeersveilige Gemeente is een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, de Gouverneur en haar federale diensten, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen.

Gepubliceerd op dinsdag 03 mei 2022