Aanleg riolering Zondereigen (fase 3) - kruispunt Oude Baan afgesloten vanaf 16 oktober (update)

De wegen- en rioleringswerken in de dorpskern van Zondereigen (fase 3) zijn op maandag 28 augustus gestart. De werken zitten op schema. Op maandag 16 oktober start een nieuwe fase. Dan wordt het kruispunt met de Oude Baan ter hoogte van het kapelletje afgesloten om de nodige rioleringen te leggen. Om veilig te kunnen werken is het nodig het kruispunt af te sluiten voor verkeer tot eind november 2023.

Doorgaand verkeer via Weelde-Statie

Het projectgebied fase 3 begint aan het kapelletje en loopt tot aan het waterzuiveringsstation (grens met Merksplas). De weg werd hier volledig afgesloten. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Weelde-Statie.

De werken duren vermoedelijk tot eind maart 2024. De derde fase van de werken is het sluitstuk van de herinrichting van de dorpskern van Zondereigen.

30 km-zone aan toegang nieuwe school

De nieuwe school die sinds 1 september in gebruik werd genomen ligt in het projectgebied. Zolang de werken duren is er een 30 km-zone ingericht aan de Oude Baan. Langs deze weg gebruiken voetgangers en fietsers een tijdelijke toegang naar de nieuwe school.

Lees meer over de herinrichting van fase 3 van de dorpskern van Zondereigen en bekijk het ontwerp 

Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023